MENÜ

                                   FREKVENCIA

 

 

Fémek szennyezik az ismert kencéket

 

2012.01.11. 14:00

Súlyosan mérgező anyagokat is tartalmaznak egyes testápoló krémek, tejek. A Tudatos Vásárlók Egyesületének tesztjén csupán egy kevéssé ismert termék teljesített hibapont nélkül, míg a legfelkapottabb márkák csúnyán elbuktak.

A legismertebb, legtöbbet reklámozott márkák kerültek annak a rangsornak a végére, amit testápolókon végzett teszt után állított össze a Tudatos Vásárlók Egyesülete. A nonprofit közhasznú szervezet arra hívja fel a figyelmet: annak ellenére, hogy közvetlenül a bőrünkre kenjük e kencéket, kevesen vannak tisztában azzal, milyen összetevőket tartalmaznak. Ráadásul ezekkel a kozmetikumokkal szinte az egész testfelületünket bekenjük, így hosszú órákon keresztül – értelemszerűen a következő fürdésig, tusolásig – szívódhatnak fel. Ez különösen veszélyes akkor, ha a krém valamilyen káros anyagot tartalmaz. 

Melyek ezek? A szintetikus bőrpuhító anyagok, az úgynevezett emulgeálószerek (ezek segítik elő, hogy az egymásban nem oldódó folyadékok – így az olajok és a víz – eloszoljon egymásban), a tartósítók és az illatanyagok. Mint az a felmérést eredményeit összefoglaló táblázatunkból kiderül: a legtöbb kritikus összetevő a legmenőbb márkák flakonjaiban található.


Csak egy termék vizsgázott hibátlanra
Nem tartalmaz kritikus összetevőket: Lavera
Csak az illatanyagok miatt kifogásolható: Alverde (a Drogerie Markt saját márkája)
Kevés kritikus anyagot tartalmaz: Nivea Pure & Natural, Lush, Himalaya Herbals
Szinte mindegyik kifogásolt összetevőt fellelték bennük: Dove, Neutrogena, Baba
Nehézfémekkel szennyezett aluminum starch octenylsuccinatét tartalmaz:Garnier
Minden kritikus anyagot, aluminum starch octenylsuccinatét is tartalmaz: Avon

forrás: (Bors)

 

(Dr Hulda Regehr Clark a rák összes fajtájának, valamint  más betegségeknek okaival és gyógyításával foglalkozó világhírű kutatónő méréseire alapozva egy könyvének dvd mellékletén beszél arról, hogy szerinte a nehézfémek, amik a bőrre kerülnek, 2 órán belűl kimutathatóak az agyban. Ezért is érdemes átgondolni mit kenünk a bőrünkre.)

 

Asztali nézet